SURFING GAZA – 1993

Der er noget uforståeligt absurd i denne konflikt og dens mekanismer. Undertrykkere positionerer sig selv som ofre – eller omvendt. Skiftende styrkeforhold i en konflikt om tro, der har raset i årtusinder.
Læs mere

SURFING GAZA – 2004

Bagdøren til ambulancen bliver revet op. Folkemængden går i panik og enkelte begynder at skrige ”Allah U’Akhbar” igen og igen i anerkendelse af martyrers tilstedeværelse. Ambulancen er fyldt med kropsdele. Arme, ben, kroppe uden hoveder, hoveder uden kroppe, kroppe uden indvolde, løse fødder og hænder. Gud er I sandhed stor på denne eftermiddag i Jabalia.
Læs mere

I KRIG FOR ELITEN

Obersten havde holdt tale til regimentets samlede skare af officerer. Projektet i Østeuropa var dukket op i oberstens lange selvforherligende pep-talk til det samlede mandskab. I sin tale havde obersten udnævnt Thorstein til leder af projektet i Østeuropa: “Thorstein er ikke den bedste – men han er den, vi bedst kan undvære.”
Læs mere

TREDJE TIRSDAG

I dag er en speciel dag i det Herrens år 1992. Tredje tirsdag i måneden. Det betyder, at det lille hold på to militære FN-observatører i Gaza endelig er betroet en faktisk opgave. Erik skal eskortere en FN lastbil med diplomatpost igennem Gaza fra nord til syd. Ubevæbnet naturligvis. Hvor svært kan det være?
Læs mere